Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli humanitarni koncert za pomoć Mehmedu Šabiću

Preuzmite sliku

U Maloj dvorni SKPC Mejdan u Tuzli 12. oktobra ove godine s početkom u 19 sati će biti upriličen humanitarni koncert za Mehmeda Šabića.

Riječ je o dječaku koji je prije nešto više od godinu dana u požaru zadobio opekotine, a koje su zahvatile veliki dio tijela. Tom prilikom dječaku su bila oštećena pluća i pojedini organi.

“Godinu dana kasnije, Meho je na nogama i kreće prema narednoj fazi liječenja, koje nastavlja u Turskoj, a troškovi idu do 50.000 eura. Sada je potrebno operativnim zahvatima vratiti funkcionalnost ruku i uraditi dodatne operacije glave i vrata. Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je akciju prikupljanja sredstava kako bi mali Meho mogao čim prije da nastavi s liječenjem. Pozivamo vas u ovoj humanitarnoj akciji i da ujedinjenim snagama pomognemo dječaku Mehmedu koji treba našu pomoć da pobijedi ovu tešku bitku”, istakli su organizatori.

Koncertu su se odazvali Fatmir Sulejmani, Armin Dedić, Džejla Ramović, Armin Jusufović, Meliha Imširović, Belma Huseinefendić, Belma Sakić, Ajla Medić, Emir Hadžihasanović, Nadina Hadžiselimović, Adnan Kahrić te Ishak Isabegović.

Karte će uskoro biti puštene u prodaju u CD shopu Mido, Sagittariusu i The Doors 12 po cijeni od 3 KM. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje