Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U tuzlanskom naselju Slatina, zmija uplašila djecu i zabrinula roditelje (FOTO)

Preuzmite sliku

U tuzlanskom naselju Slatina jučer je na dječijem igralištu, zmija uplašila djecu koja su se tu igrala ali i zabrinula roditelje. 

– Najprije se začula vriska djece i svi su povikali “zmija, zmija” ja sam to posmatrala sa balkona bilo je jezivo u jednom trenutku se pojavio momak u uniformi zaštitarske agencije, izvukao zmiju i ubio je. I moja djeca se tu igraju ali su tog trenutka bili kući, u suprotnom mislim da bi doživjela šok, navodi čitateljlka portala Tuzlanski.ba.

  • Podsjetimo, posljednjih nekoliko dana kako u Tuzli tako i mnogim drugim gradovima u BiH zabilježena je učestala pojava zmija koje izazivaju strah i paniku među građanima.

    – Treba pripaziti gdje stati, prije odmora provjeriti mjesto na koje želite sjesti i ne dodirivati rukama nepregledna mjesta. U slučaju nailaska na zmiju nemojte paničiti, te je polako zaobiđite ili zaplašite udarcima nogom. Poskok se boji vode i ne voli se smočiti osim ako nije pitanje života i smrti, pa ga se može otjerati i tako da ga se pošprica običnom vodom. Nekad je i jedna kapljica dovoljna, navode stručnjaci. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,