Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U toku sanacija komunalne i saobraćajne infrastrukture na Kojšinu, vrijednost radova 290.000 KM

Preuzmite sliku

U toku je sanacija komunalne i saobraćajne infrastrukture u ulici Kojšino od Skvera do raskrsnice sa ulicom Hamdije Pozderca.  

Predviđena je zamjena kanalizacionog kolektora, te sanacija dijela donjeg stroja puta.

Radove koji su u toku, obišli su gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle.

“Mi imamo petogodišnje projekte , budžete trogodišnje i tu je bitna snaga kontinuiteta. Ovog ljeta imat ćemo kao  svake građevinske sezone, dosta investicija u komunalne objekte grada. Zadovoljstvo mi je da je na red došao i put Kojšino. Dosta je bio devastiran i građani su dosta trpjeli i vrijeme je da to prestane. Put radimo temeljito, radimo sanaciju kanalizacionog kolektora u dužini od 450 metara i asfaltiranje ceste u dužini od 700 metara. Radovi bi trebali biti gotovi prije sedmog mjeseca. Nastavit ćemo ovakvim tempom gradnje kao i stvaranja uvjeta za gradnju drugim investitorima, jer to je jedini način da se suprostavimo predstojećoj krizi.” istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Cijena izvođenja svih radova je 290.000 KM sa uključenim PDV-om. (RTV 7 | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje