Subota, 28. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U toku radovi na uređenju BIT Centra 5 u Tuzli (FOTO)

U septembru ove godine očekuje se otvaranje novog objekta jednog od vodećih centara u regionu, BIT Centra 5 u Tuzli, piše Tuzlanski.ba.

Radovi na uređenju BIT Centra su u toku i, u skladu sa potpisanim ugovorima, otvaranje bi moglo uslijediti početkom septembra.Na kraju će to biti ukupno pet zgrada sa oko tri hiljade metara kvadratnih prostora, čime će se omogućiti bolja uslugu Centra.

BIT Centar je mjesto za razvoj kompanija iz polja Informaciono – komunikacionih tehnologija (IKT). Tri su tipa kompanija / projekata u BIT Centru, a to su „Razvoj ideje“ (projekti) „start – up“ kompanije i kompanije sa potencijalom rasta i razvoja, i u ovom trenutku većina njih su start – up kompanije. Centar teži što većem angažovanju studenata i profesora sa Univerziteta u Tuzli.

Sastoji od četiri zgrade u centru grada, a godina će se zaokružiti sa ukupno pet objekata.

Pored kancelarijskog prostora sa savremenom opremom Centar pruža i stručne usluge: poslovni konsalting, poslovne treninge, poslovno povezivanje, transfer znanja i tehnologija. Intenzinvno se radio na priširivanju prostornih kapaciteta u skladu sa potrebama. BIT Centar pomaže u kreiranju novih radnih mjesta i novih malih i srednjih kompanija u samom gradu.

Brojne mlade osobe su, odmah nakon završetka studija, otpočele radni vijek u ovom Centru, a kreirano je više od 400 radnih mjesta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,