Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U toku pripreme za sezonu grijanja u Tuzli

radijator-grijanje-500x300
Preuzmite sliku

Ekonomska kriza pokucala je na skoro svaka vrata preduzeća u Tuzlanskom kantonu, pa tako i Centralnog grijanja.

radijator-grijanje-500x300

Uposlenici Centralnog grijanja d.d. Tuzla su od početka avgusta počeli vršiti aktivnosti na preventivnom održavanju i rekonstrukciji sistema u cilju bolje pripreme za narednu grijnu sezonu. Trenutno se radi na vrelovodnoj mreži na teniskim terenima kod Gimnazije “Meša Selimović”, koja obuhvata naselja Novi Grad, Solina i Bulevar.

” Znači prešli smo na iskope, zemljane površine, kanale, predizolirane cijevi”, ističe Adnan Karahmetović, rukovodilac Sektora distribucije u Centralnom grijanju d.d. Tuzla. Neki od poslova su urađeni već početkom avgusta, a ovih dana planirano je još mnogo aktivnosti u tuzlanskim naseljima.

“Da istaknem da ćemo kod Jupitera imati jednu sanaciju malo veću, da ćemo u Solini Blok D kopati zbog poboljšanja kvaliteta zagrijavanja u tom bloku i još par lokacija u tom gradu, kako bi što spremnije dočekali novu sezonu”, dodaje Karahmetović, prenosi RTV SLON.

Ekonomska kriza pokucala je na skoro svaka vrata preduzeća u Tuzlanskom kantonu, pa tako i Centralnog grijanja. No, iz ovog preduzeća navode da se do početka grijne sezone mora uraditi sve što je planirano, kako naši sugrađani ne bi snosili posljedice. Kada je u pitanju početak sezone, preciznije informacije biće poznate krajem septembra. Zvanična sezona grijanja inače počinje od 15. oktobra. No, ukoliko se desi da temparatura vanjskog zraka u 21.00 sati bude niža ili jednaka 12 stepeni, građani će u svojim domovima imati topple rdijatore i ranije, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: