Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U toku finalni radovi rekonstrukcije: Gradonačelnik Imamović obišao Trg Slobode i kompleks Slane Banje (VIDEO)

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, obišao je Trg Slobode, kao i kompleks Slane Banje, na kojima su u toku završni rekonstruktivni radovi.

Na oba lokaliteta radovi će biti završeni u narednih nekoliko dana. Uređenjem, proširenjem i rekonstrukcijom Trga slobode, Tuzla će dobiti najveći trg u Bosni i Hercegovini. Proširenjem Trga sa 5.000 m² na 7.000 m² ukupne površine, dobijen je prostor za formiranje manifestacionog platoa, amfiteatralnih kružnih sjedišta, postavljena led rasvjeta, te je izgrađeno stepenište dužinom jugoistočnog dijela koji novi dio povezuje sa postojećim Trgom.

U okviru prve faze rekonstrukcije i uređenja kompleksa Slana banja, nakon uređenja pješačke zone, stepeništa, uređeno je i šetalište Aleja slobode, zamijenjen je parter i kamene obloge. Urađene su pristupne stepenice prema Kući plamena mira, te je obnovljena hortikultura, uređena javna rasvjeta i postavljene klupe. Plato narodnih heroja, među kojima je i bista Josipa Broza Tita, dobila je novi parter.

“Ovih dana završavamo dva značajna projekta, rekonstrukciju i uređenje Trga slobode i rekonstrukciju kompleksa Slana Banja. Tuzla će imati najveći i jedan od najljepših trgova u Bosni i Hercegovini., koji nosi ime Slobode i predstavlja istinsko mjesto jednakosti svih. U okviru prve faze obnove kompleksa Slane Banje, uređen je parking na ulazu, uređeno je stepenište kao zaseban arhitektonski ulaz, uredili smo ceremonijalni plato, Zastave, ali i parter sve do platoa narodnih heroja i Titovog spomenika, istakao je gradonačelnik Imamović, te najavio nastavak radova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje