Ponedjeljak, 30. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

354

OPORAVLJENI

17

UMRLI

9
Preuzmite sliku

U toku anketiranje građana u Tuzli

Anketiranje domaćinstava za potrebe ažuriranja statističkog okvira uzorka počelo je 17.02.2020. godine i trajat će 22 dana, na području grada Tuzle.

Anketiranje provode akreditovani anketari koje angažuje istraživačka agencija Prism Research iz Sarajeva, a za potrebe zvaničnih statističkih institucija u Bosni i Hercegovini.

Anketiranje se vrši u okviru projekta ‘Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak‘.

Prema zakonu o statistici BiH, Zakonu o statistici u Federaciji BiH i Zakonu o zaštiti ličnih podataka, statističke institucije Bosne i Hercegovine garantuju punu povjerljivost podataka.

Projekat ‘Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak’ provode Federalni zavod za statistiku Bosna i Hercegovina, Federacija Bosna i Hercegovina, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine i Republika Srpska Republički zavod za statistiku, uz finansijsku podršku Evropske unije, a implementira ga Prism Research & Consulting.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,