Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U takmičenju simulacije suđenja: Tuzlanski pravnici prvi

pravnici
Preuzmite sliku

Na prvom bh. državnom takmičenju simulacije suđenja u oblasti krivičnog prava za državne pravne fakultete u Bosni i Hercegovini u organizaciji Udruženja studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu, prvo mjesto su osvojili studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

pravniciNakon prvog takmičarskog dana održanog u Sudu Bosne i Hercegovine, u polufinale su se plasirali timovih pravnih fakulteta iz Banja Luke, Mostara, Sarajeva i Tuzle. Drugog takmičarskog dana najviše znanja i vještine pokazali su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli koji su osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je studentima Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a treće timu koji su činili studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Lejla Selmanović, proglašena je za najbolju govornicu na takmičenju. Certifikat za najbolji podnesak aplikanta dobio je tim Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dok je timu Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci uručen certifikat za najbolji podnesak respondenta.

Takmičenje je organizovalo Udruženje studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu uz finansijsku podršku Američke ambasade u BiH.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: