Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U “Potrazi za blagom” prikupljeno preko 10.000 KM za projekte mladih

Preuzmite sliku

Kampanja će svoje finale imati 05.12.(Međunarodni dan mladih) u Tuzli, kada je planirana konferencija pod nazivom “Ja sam junak svoje zajednice”.

– Promotivni događaji, simbolično nazvani ”Potraga za blagom”, u Tuzli, Lukavcu, Srebreniku, Živinicama i Kalesiji, a koje smo organizovali kao drugi dio kampanje ”Budi junak svoje zajednice”, bili su više nego uspješni. Uz prikupljanje značajnih sredstava, ”potrage” su promovisale pozitivne vrijednosti mladih aktivista, individualnih donatora i biznisa koji su se uključili u osnaživanje mladih i zajednice u kojoj žive, kaže Emir Bašić, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice.

Uključivši 22 formalne i neformalne grupe mladih iz ovih 5 općina, zatim 19 biznisa sa 26 lokalnih poslovnica, te više od 300 individualnih donatora, Fondacija tuzlanske zajednice ostvarila je zacrtani cilj zajedničkog osnaživanja mladih i lokalne zajednice. Ujedno su u okviru ”Potrage za blago” u svih pet gradova, prepoznate vrijednosti istinskih junaka zajednice, mladih aktivista i filantropa koji zaslužuju puno više pažnje od negativnih vijesti koje nas okružuju.

 • Potraga-za-blagom
 • Sa 5350 KM doniranih od strane biznisa i 5180 KM od strane individualnih donatora, uz sredstva koja je obezbijedila Fondacija, 22 projektne ideje mladih biće podržane sa ukupnim iznosom od preko 30.000 KM.

  Posebna vrijednost kampanje je veliki broj uključenih osoba, kako ih mi zovemo, istinskih junaka zajednice, a zbog kojih se ova kampanja i pokrenula. Samo u okviru pet ”Potraga za blagom”, učestvovalo je preko 300 mladih osoba, predstavnika biznisa i individualnih donatora, ističe Emir Bašić, i nastavlja: Ova inovativna kampanja omogućila je mladim, ne samo finansijsku podršku, nego i priliku da upoznaju ljude iz biznisa, spremne da ulože u njihove ideje, spremne da prepoznaju i ohrabre njihove napore. Danas je teško biti junak, a ovi mladi aktivisti i filantropi su istinski junaci zajednice.

  Fondacija tuzlanske zajednice, u okviru svog programa Omladinska banka, od 2012 godine radi sa mladima u ovih 5 opština, a kampanju “Budi junak svoje zajednice”, su podržali i Vlada Tuzlanskog kantona, te općinske administracije Lukavca, Srebrenika, Kalesije i Živinica.

  Biznisi koji su se uključili u ovu kampanju su: BINGO doo Tuzla , Sberbank BH d.d. Sarajevo, OMEGA doo Živinice ,Advokatska kancelarija Amila Kunosić Ferizović ,Drampek doo Tuzla ,Cosmos Commerce d.o.o. Tuzla ,ZH-ZOLA doo ,Algoritam-injžinering doo, Aksemont doo Srebrenik , Ordagić doo Srebrenik , Auto škola USPON , Restoran Mama Mia ,Fabrika cementa Lukavac dd ,AMOX Treyd doo, ZUX-4 doo , A-3 promet doo , Lafat komerc d.o.o ,U.R. ZDRAVLJAK “MISIR ČARŠIJA”, te preko 300 individualnih donatora, posebno Fahir Zukić-Butro iz Srebrenika. Iz Fondacije tuzlanske zajednice, još jednom se zahvaljuju svima koji su podržali kampanju i ohrabrili mlade na aktivizam, usavršavanje sebe i poboljšavanje uslova života u svojim zajednicama.

  Kampanja će svoje finale imati 05.12.(Međunarodni dan mladih) u Tuzli, kada je planirana konferencija pod nazivom “Ja sam junak svoje zajednice”. Konferencija će biti još jedna prilika za prezentovanje uspješnih priča podržanih mladih aktivista, kao i filantropa koji su prepoznali vrijednost ulaganja u mlade.

  Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje