Četvrtak, 12. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U petak u Tuzli počinje “Ljetni bazar”

Nakon uspješnog Zimskog grada Tuzla, organizacije Magic Factory, Eventus i firma Rare & Pure donose još jedan novi projekat, a riječ je o “Ljetnom bazaru” koji će se održati od 19. jula do 30. septembra 2019. godine na platou ispred Mercator Centra u Tuzli.

Organizatori spremaju vruću ljetnu zabavu koja će se održavati u dane vikenda, mada nisu isključeni ni radni dani kada će nastupati neke od regionalnih muzičkih zvijezda.

– Obzirom da je Tuzla turistički grad sa jedinstvenim slanim jezerima i vrhunskom gastronomijom, te je postala omiljena destinacija kako gostima iz BiH tako i regiona, cilj je bio obogatiti ponudu i tokom ljetnih dana građanima Tuzle kao i gostima ponuditi jedan drugačiji vid zabave. Tako će se na platou ispred Mercatora naći drvene kućice sa domaćom kuhinjom i vrhunskim proizvođačima hrane i pića, Nastupit će regionalne muzičke zvijezde, prezentirat će se kulturno-umjetnička društva, a održat će se i sajam knjige. Dio planiranog programa bit će prilagođen i za najmlađe, kada će ih zabavljati popularni dječiji animatori. Svakog petka i subote planiran je “Street food night”, zatim bit će tu i “Cheese week – vikend sira”, očekuje vas i noćni bazar, večeri roštilja i kulinarska takmičenja kao i bogat muzičko-zabavni program – istakli su organizatori.

Otvaranje “Ljetnog bazara” je u petak, 19. jula 2019. godine sa početkom u 20.00 sati, na platou ispred Mercatora. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,