Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U petak 4. Sajam rukotvorina ”Tuzla 2012”

rukotvorine bkc
Preuzmite sliku

Udruženje ”Bosfam” po četvrti put u Tuzli organizuje Sajam rukotvorina na kome će biti predstavljeni jedinstveni ručno izrađeni predmeti.

rukotvorine bkcĆilimi, odjeća za odrasle i djecu, narodna nošnja, bosanski suveniri samo su dio onoga što će biti izloženo na ovoj manifestaciji. Svi proizvodi će biti po posebnom sajamskom popustu.

Novac od prodaje na ovogodišnjoj manifestaciji bit će iskorišten za podršku ženama koje će izrađivati eksponate za sajam sljedeće godine. Prema najavi direktorice ”Bosfama” Munire Hadžić, na četvrtom sajmu rukotvorina učestvuje 45 izlagača.

Četvrti sajam rukotvorina ove godine će okupiti veći broj izlagača nego ranije. Imamo prijavljenih 45 izlagača, među kojima je više kolektivnih (udruženja), što znači da taj broj prelazi više od 200 onih koji će se predstaviti svojim radom”, kaže direktorica ”Bosfama”, Munira Beba Hadžić.

Suorganizator manifestacije je Bosanski kulturni centar Tuzla.

Pokušavamo na jedan organizovani način predstaviti ono što naše majke, žene rade. Želimo dati svoj doprinos da se ono što je bosanska tradicija i sačuva”, ističe direktor BKC-a Tuzla, Semir Fejzić.

rukotvorine bkc1

U sklopu sajma po prvi put će biti predstavljen i projekat ”Najljepši džemper za đaka-prvaka” čiji je cilj promocija tradicije ručnog rada, približavanje vrijednosti ručnog rada djeci i mlađim generacijama pokazivanjem praktičnih i nosivih modela dječijih džempera.

Sajam će biti otvoren u petak u 18 sati Modnom revijom za djecu i odrasle, te prezentacijom nakita u Koncertnoj dvorani Bosanskog kulturnog centra Tuzla. Zatvara se u nedjelju, 30. septembra.

Tuzlanski.ba / RTV7.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: