Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Narodnom pozorištu Tuzla oktobar u znaku komedije

Preuzmite sliku

Narodno pozorište Tuzla nastavlja s redovnim repertoarom na matičnoj sceni, uz obavezno poštivanje svih mjera zaštite u cilju prevencije sprečavanja širenje zaraze koronavirusa.

Najnovija predstava iz produkcije NP Tuzla “Čarlijeva tetka” izvest bit će izvedena u tri termina 8., 15. i 31. oktobra, saopćeno je iz NP Tuzla.

Premijerom ove predstave, Narodno pozorište Tuzla otvorilo je novu pozorišnu sezonu 2020/21. kojom su tuzlanski glumci nakon nešto više od šest mjeseci pauze, izašli na “daske koje život znače” i prvi put je igrali pred publikom. Tuzlanska publika ih je sa oduševljenjem dočekala i nagradila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Pored “Čarlijeve tetke” u NP Tuzla bit će izvedena  još dvije komedije – “Putovanje“ i “Budala na večeri“.

Komedija “Putovanje“ autora Vahida Klopića, za koju je režiju uradio Midhat Kušljugić, koji skupa sa kolegama Remirom Osmanović i Milenkom Iliktarević i igra u predstavi, na repertoaru je u petak, 23. oktobra.

Premijera predstave je bila u decembru prošle godine i s njom je glumica Remira Osmanović obilježila 25 godina umjetničkog rada, a na nedavno završenom 17. Festivalu komedije u Mostaru “Mostarska liska 2020”, Osmanović je dobila nagradu Mala liska.

Trenutno najizvođenija komedija NP Tuzla “Budala na večeri“ na repertoaru je u četvrtak, 29. oktobra, koja će nakon nešto više od godinu dana pauze, na molbu publike i veliko zadovoljstvo glumačke ekipe ponovo zaigrati na tuzlanskoj sceni. Režiju predstave, po tekstu Francisa Vebera, potpisuje Midhat Kušljugić. U predstavi igraju: Milenko Iliktarević, Edis Žilić, Elvis Jahić, Remira Osmanović, Željka Marinić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić.

U salu NP Tuzla koja ima 290 mjesta, moći će ući samo 70 posjetilaca, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, kao što su držanje distance, nošenje maske tokom predstave i obavezna dezinfekcija ruku prilikom ulaska. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje