Utorak, 16. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Kampusu Univerziteta otvoren poligon za kineziološku dijagnostiku i trening (VIDEO)

Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli u petak 06.07.2018. godine je organizirao skroman program povodom završetka radova i otvaranja poligona za kineziološku dijagnostiku u trening i Kampusu Univerziteta u Tuzli.

  • Dolazak Rektorice Univerziteta prof. dr. Nermine Hadžigrahić, organizatori programa, Fakultet za tjelesni odgoj i sport, iskoristili su da se Rektorici uruči prigodno Priznanje za podršku nizu Inicijativa koje je Fakultet pokrenuo među kojima su: Uvođenje učenja na daljinu na dva studijska programa, Pripremanje Pravilnika za cjeloživotno učenje, kao i Podrška za rekonstrukciju sportskih poligona u Kampusu.

    Zadovoljstvo za prvu sportsku aktivnost na novouređenim terenima imale su studentice Fakulteta za tjelesni odgoj i sport koje su odigrale revijalnu utakmicu u malom nogometu, sportu koji se intenzivno širi i u našoj regiji, a početni udarac je simbolično izvela Rektorica Univerziteta u Tuzli.

    Na kraju istaknuto je da će od 01.09.2018. godine rekonstruirani poligoni biti u funkciji i na raspolaganju studentima Fakulteta za tjelesni odgoj i sport za nastavne aktivnosti, studnetima drugih fakulteta za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, nastavnicima i asistentima za naučno – istraživački rad, studentima Univerziteta u Tuzli za vannastavne aktivnosti, naglašeno za razvoj ženskog studentskog sporta, te zainteresiranim vanjskim suradnicima, udruženjma, sportskim klubovima i školama.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,