Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Hadžijskoj džamiji u Tuzli proučena ikrar dova za hadžije (FOTO)

Preuzmite sliku

U Hadžijskoj džamiji u Novom Naselju u Tuzli danas je upriličena svečanost tokom koje je proučena ikrar dova za tuzlanske hadžije koje ove godine putuju na hadž, javlja Anadolu Agency (AA).

Ahmed efendija Huskanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, rekao je da se ove godine iz Tuzle ispraća 30-ak osoba koje putuju na hodočašće u Meku kako bi obavili hadž, petu islamsku dužnost.

˝Sretni smo zbog toga i uputit ćemo dove za sretan put i povratak naših hadžija i hadži-hanuma, a i oni će uputiti dove s najljepšeg svetog mjesta. Zbog ratnih dejstava u Siriji, već treću godinu putuje se samo avionom, ali za razliku od prethodne godine, nije bilo nikakvih organizacijskih promjena. Nadam se da neće biti problema i da će sve proteći u najboljem redu˝, izjavio je efendija Huskanović.

Jedan od hadžija koji 29. avgusta prvi put putuje ka Meki i Medini je Amir efendija Saletović, koji je rekao da je vrlo radostan i uzbuđen zbog odlaska na hadž i što je svakim danom sve bliži ostvarenju iskrene želje svakog vjernika.

˝Za mene je i ovo poseban dan, a sigurno će najsretni dan u mom životu biti kada obavim hadž. Pripreme su popraćene posebnim emocijama, a kako se bliži dan polaska, tako se povećavaju oduševljenje i zahvalnost. Imajući u vidu da se mogu učiti i pojedinačne ikrar dove, sutra ćemo u mom džematu, u Lipnici, gdje radim kao imam, proučiti ikrar dovu povodom mog odlaska na hadž˝, rekao je efendija Saletović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje