Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Gradskom vijeću Tuzla formiran Klub samostalnih vijećnika

Preuzmite sliku

Vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla Sabiha Mujkanović Mujačić, Lejla Osmančević i Omer Delalić istupili su iz SBB BiH i formirali Klub samostalnih vijećnika u Gradskom vijeću.

 • – Kantonalni zastupnik Nedžad Hamzić svoj mandat nastavlja kao samostalni zastupnik u Skupštini TK budući da je isključen iz SBB-a. Zanimljivo je da se to isključenje desilo u vrijeme još jedne smjene vlasti u najmnogoljudnijem kantonu koju Hamzić nije podržao, budući da mu je iz centrale SBB ostavljena mogućnost donošenja samostalne odluke.

  – Vijećnicima u Gradskom vijeću Tuzla interesi Tuzlaka su na prvom mjestu. Svojim izlaskom iz SBB BiH želimo pokazati našim biračima da su glave kojima razmišljamo u Tuzli. Tu će i ostati, za razliku od pojedinaca koji su, zarad nekoliko položaja u nacionalnim kompanijama, spremni “ prodati” svoj grad. Nastavljamo još jače rad na terenu u narednom periodu.

  Zbog neslaganja sa politikom SBB BIH i odnosa stranke prema članovima koji su uložili više od decenije svog rada u rast i razvoj jedne političke ideje za samo pet dana, Savez za bolju budućnost napustilo je preko 600 aktivnih članova, uglednih građana Tuzle. Ovaj podatak potvrđuje jedinstvo članova okupljenih u Gradskoj organizaciji na čijem je čelu bio Nedžad Hamzić.

  – Zahvaljujemo im se na ukazanom povjerenju uz obećanje da ćemo ih uskoro informisati o našim daljnjim odlukama i političkim angažmanima, koji će uvijek biti za dobrobit građana Tuzle i Tuzlanskog kantona, navodi se u saopćenju Kluba samostalnih vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,