Četvrtak, 26. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U BIT Centru Tuzla održana je druga po redu Code Hub radionica (FOTO | VIDEO)

U petak je u BIT Centru u Tuzli održana je druga Druga po redu Code Hub radionica što je predstavljalo idealnu priliku poduzetnicima početnicima, studentima, IT-ovcima, freelancer-ima, te svim mladim osobama koji su željeli saznati više o drugim poslovnim iskustvima, razmijeniti neke svoje ideje ali i upoznati druge mlade sličnih interesa.

NO BORDERS FOR IT MARKET bila je tema pomenute radionice, a organizovana je u okviru projekta CODE čijom implementacijom mladi poduzetnici, freelenaceri, studenti, stručnjaci, putnici, pojedinci i timovi u Tuzli, u okviru BIT Centra uskoro dobijaju svoj prvi moderno opremljen coworking prostor.

“Nema granica za IT bila je tema druge radionice koju smo organizovali zapravo razgovarano je sa ljudima koji rade u IT kompanijama. Fokus radionice je bio na tome kako se povezati, umrežavati jer je IT industrija zapravo industrija bez granica bez obzira gdje da se nalazite u svijetu. Cilj je svakako da se učesnici međusobno upoznaju, razmjene ideja i iskustava u ovoj oblasti” –  kazala je Vedrana Ajanović viši stručni saradnik u BIT Centru Tuzla.

Vesna Glavaš Hrustić, rukovodilac marketinga i prodaje u kompaniji Leftor bila je jedan od predavača na održanoj radionici u BIT Centru Tuzla.

“Učesnike radionice upoznala sam o tome kako je nastala kompanija Leftor i kako se nakon toga dalje razvijala. Cilj mi je da mladima prenesem poruku koja će im olakšati put ukoliko planiraju da krenu u svoj neki privatni biznis je IT sektor predstavlja idealnu priliku za takvo nešto jer omogućava brz rast ali i odlazak na druga tržišta” – kazala je Vesna Glavaš Hrustić.

Jedan od učesnika radionice bio je i Senad Kasumović koji je nedavno napustio svoj posao gdje je bio deset godina i odlučio je započeti vlastiti biznis.

“Uvijek sam imao želju da imam neki svoj vlastiti biznis. Nije lako bilo donjeti odluku napustiti siguran posao i upustiti se u rizik. Nisam se pokajao i drago mi je da postoje ovakve vrste radionica gdje se mogu čuti razna iskustva i uzpoznati ljudi s kojima se mogu razmijeniti iskustva, ideje ali i uspostaviti određena poslovna saradnja” – kazao je Kasumović.

Projekt CODE provodi se u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina –Crna Gora 2014.-2020.

Implementacijom ovog projekta nastoji se unaprijediti poduzetničko okruženje u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga  podrške inovativnim idejama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje