Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U 61. godini života preminuo dugogodišnji snimatelj RTV TK Emir Smajić – Pire

Preuzmite sliku

Dugogodišnji snimatelj Radio-televizije Tuzlanskog kantona Emir Smajić – Pire preminuo je iznenada jutros u 61. godini života.

  • Emir Smajić – Pire rođen 05. 08. 1961. godine u Tuzli, završio Srednju mašinsku skolu, te završio studije za kameru Beogradu. Strastveni bajker i fotograf. Volio je biciklizam i druge sportove, te svoje vrijeme posvećivao porodici i prijateljima. Nesebično davao ljubav svima oko sebe, veliki šaljivdžija i omiljen u društvu. Svoju strast za motore i fotografiju prenio na svoje sinove. Veliki kolega, veliki čovjek sto znaju svi koji su ga poznavali. Uživao je u muzici i amaterski svirao gitaru. Veliki oslonac prijateljima i porodici. Ostati će upamćen po svom osmijehu svojim šalama i dobroj energiji koju je uvijek širio oko sebe gdje god da se pojavi. Bio je dobar muž i otac. Veliki profesionalac koji iza sebe ostavlja sate i sate snimljenog programa i emisija…

    Posljednji ispraćaj će se obaviti u ponedeljak 18. oktobra ispred Komemorativnog centra Tuzla od 14:30 do 15:00 sati.

    Dženaza će se klanjati poslije Ikindija namaza u 15:30 sati ispred Džindijske džamije, a ukop će biti obavljen na Gradskom groblju Trnovac u Tuzli.

    Redakcija portala Tuzlanski.ba porodici, prijateljima i kolegama Emira Smajića – Pireta upućuje najiskrenije riječi saučešća.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje