Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U 57. godini preminuo Prof. dr. Sead Omerhodžić

Preuzmite sliku

U 57. godini života jučer je preminuo Prof. dr. Sead Omerhodžić profesor Ekonomskog fakulteta u Tuzli, na predmetu Finansije i finansijska politika. 

Ispraćaj i dženaza u Tuzli će se obaviti ispred džamije Kralja Abdulaha u Ši Selu u ponedjeljak (26.07.) u 13:00 sati, poslije podna namaza, ispraćaj u Brčkom će se obaviti u 17:00 sati ispred džamije u Omerbegovači poslije ikindija namaza, a dženaza i ukop na Novom mezarju u Omerbegovači.

Prof. dr. Sead Omerhodžić, dobitnik je Zlatne značke Univerziteta u Tuzli. U 25 godina uspješne akademske karijere, prošao je kroz sva saradnička i nastavnička zvanja. Od marta 2014. godine izabran u zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Finansije i finansijska politika. Predaje na sva 3 ciklusa pri Ekonomskom fakultetu. Kao autor objavio je 4 knjige i preko 40 naučnoistraživačkih i stručnih radova u domaćim i stranim publikacijama. Imenovan je za mentora 3 doktorske disertacije i 4 magistarska rada, a bio je član na desetine komisija za ocjenu i odbranu doktorskih disertacija, magistarskih i diplomskih radova. Profesionalne preokupacije su mu bile: finansijski menadžment, finansijska tržišta i institucije i vrednovanje preduzeća. Bio jei šef Uže naučne oblasti Finansije i finansijska politika na Ekonomskom fakultetu, a bio je i član Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli.

Članovima porodice, bližim kolegama i prijateljima redakcija portala Tuzlanski.ba upućuje iskreno saučešće.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje