Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

TUZLANSKI.BA VAS POZIVA: Nedjelja, Caffe Sloboda, popij kafu spasi život!

hame1
Preuzmite sliku

Web portal Tuzlanski.ba, Caffe Sloboda, FM JAM i Navijačka skupina Fukare Tuzla organizuju \”KAFU ZA ŽIVOT„! U pitanju je pomoć trinaestogodišnjem Muhamedu Jaganjcu iz Tuzle, koji je obolio od leukemije. Caffe Sloboda, nedjelja (01.07) do 16h!

\"hame1\"Kako bi se Muhamed Jaganjac izliječio, odnosno kako bi se izvršila transplantacija koštane srži u Italiji potrebno je i nekoliko hiljada KM.

Zahvaljujući saradnji između Kliničkog centra Sarajevo, gdje Jaganjac trenutno smješten i bolnice u Italiji njemu je obećana besplatna transplantacija koja košta negdje oko 250.000 eura. Međutim troškovi boravka u toj bolnici za Muhameda Jaganjca i njegovog donatora sestre Arnele košta oko 25.000 eura koje roditelji trenutno nemaju. Njegov otac Šukrija je RVI dok je majka Sajma nezaposlena.

Ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da u nedjelju do 16h dođu u caffe Slobodu i popiju kafu za Muhameda. Sve kafe će biti besplatne a služit će ih redakcija web portala Tuzlanski.ba, osoblje caffe Sloboda, FM JAM ekipa kao i pripadnici navijačke skupine Fukare Tuzla koji će nakon prikupljanja donacija za Muhamedovo liječenje posjetiti Muhameda, njegovoj porodici uručiti ssakupljeni novac a Muhamedu simbolično pokloniti majicu \”Fukare Tuzla\” u znak podrške. Inače, kako smo saznali od Muhamedovog rođaka on već u ponedjeljak ide u Sarajevo na preglede a inače kao i svi njegovi vršnjaci, mnogo voli i prati fudbal.

Budimo humani, budimo složni, pomozimo našem Muhamedu i neka nedjeljna Kafa za život bude početak jedne pozitivne priče u našem gradu u kojoj ćemo svi skupa pomagati oboljelim ili socijalno ugroženim sugrađanima kao i svima onima kojima je pomoć potrebna i neophodna!

01.07 – Nedjelja do 16h dođite u Caffe Slobodu, pomozite našem Hametu jer: Čaršija ima srce, čaršija ima dušu i čaršija će dati svoj skroman ali vrijedan doprinos u namjeri da naš sugrađanin izađe kao pobjednik iz najvažnije bitke, bitke za život!

(Podijelite/share ovu vijest, informišite i svoje prijatelje, budimo svi skupa organizacija i ekipa koja će pomagati sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Budite i vi konobari na jedan dan, skupa smo jači, skupa ćemo pomoći našem Muhamedu)

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: