Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski vatrogasci s kanisterima i naprtnjačama pješače kilometre kako bi gasili požar

Preuzmite sliku

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla nakon što su jučer čitav dan gasili požar koji je zahvatio šumsko područje u Par Selu, mjesto Čajići jutros su ponovo na terenu.

Uzrok požara koji je izbio jučer u ranim jutarnjim satima  je najvjerovatnije ljudski faktor. Nakon što je požar bio lokalizovan, vatra je ponovo zahvatila ovo šumsko područje.

  • “Nakon cjelodnevnog gašenja požara naša ekipa i jutros je osvanula u Čajićima. Prilaz požarištu je katastrofalan. Kamion smo prinuđeni da parkiramo u naselju kraj kuća i onda moramo da pješačimo tri do pet kilometara natovareni kanisterima i naprtnjačama od po 20 litara da bi imali snabdijevanje vodom. Površina zahvaćena šumskim požarom je nekih cca 150 do 200 dunuma nepristupačne guste šume” objavili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla koji su uputili zahvalnost djelatnicima šumarije na pomoći oko gašenja požara.

    Iz Civilne zaštite Grada Tuzla i Profesionalne Vatrogasne jedinice Tuzla upućuju apel svim građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru, posebno u blizini šuma i stambenih objekata.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , , ,