Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski vatrogasci gasili požar u naselju Kula: Jedna osoba povrijeđena

Preuzmite sliku

Jedna osoba je povrijeđena u požarku koji je jutros oko 10.00 sati izbio na pomoćnom objektu porodične kuće u tuzlanskom naselju Medenice.

– Oko 10.00 sati službenici Policijske stanice Centar zaprimili su prijavu da je došlo do požara na pomoćnom objektu porodične kuće u Ulici Medenice u Tuzli. Ovom prilikom, vlasnik kuće, rođen 1948. godine, zadobio je povrede o čijem stepenu se ljekar u UKC Tuzla nije izjasnio i on je upućen na kućno liječenje – rečeno je Feni u Upravi policije MUP-a TK.

 • Požar su lokalizovali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla. Uviđaj su obavali službenici OKP PU Tuzla i Inspektorata za zaštitu od požara MUP-a TK.

  Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su imale četiri intervencije na gašenju požara.

  Na području Gračanice je u naselju Babići gorio napušteni stambeni objekat, zatim na području Lukavca gdje je u blizini fabrike Koksara gorjela šuma i nisko rastinje na manjoj površini, te na području Tuzle gdje je u ulici Bogumilska i u naselju Lipnica gorjelo nisko rastinje na manjoj površini.

  Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,