Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski vatrogasci cijelu noć gasili požar na Ilinčici

Preuzmite sliku

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla imali su burnu noć zbog požara na tuzlanskom izletištu Ilinčica.

Požar je kako tvrde tuzlanski vatrogasci prema prvim procjenama izazvan namjerno.

“Vatrogasci su nadljudskim naporima i uz mnogo truda spriječili daljnje širenje, a uzrok vjerovatno namjerna paljevina kao i mnogo puta do sada. Izgleda da naši apeli i medijska propaganda nemaju dovoljnu jačinu da probude svijest kod neodgovornih građana. Samo adekvatna kazna može promijeniti situaciju na bolje. Vjerujemo da će se pronaći počinilac ovog djela” – poručili su tuzlanski vatrogasci.

Podsjetimo, u proteklom periodu pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla uz velike napore zbog nepristupačnog terena gasili su više šumskih požara od kojih je jedan bio na lokalitetu Čajići u Mjesnoj zajednici Par Selo gdje je tokom gašenja vatre pronađen i kanister sa benzinom.

Vatrogasti tvrde da su posljednji požari izazvani namjerno ali i zbog nemara građana jer pale vatru na mjestima gdje je to strogo zabranjeno uprokos brojnim apelima Civilne zaštite Grada Tuzla.

“Već dva dana zaprimamo dojavu od radnika JP Šume TK da se aktivirao požar na istoj lokaciji a u blizini platoa gdje su instalirane klupe i prostor za roštilj na tuzlanskom izletištu Ilinčica. Nemar i nepažnja ili čak namjerna paljevina dovode do uništenja. Zbog ovakvih nesavjesnih građana gubimo nadu da Ilinčica bude respektabilno i atraktivno izletište za sve građane Tuzle. Probudimo našu savjest i čuvajmo bogatstvo naše prirode” – poručili su iz PVJ Tuzla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,