Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski umjetnik Miran Mujačić pokrenuo vlastiti brand kao dio nove urbane kulture

Preuzmite sliku

Sa radovima Mirana Mujačića, umjetnika iz Tuzle, javnost je već odavno upoznata. Miran stvara u zanimljivoj “cutout tehnici”, koja podrazumijeva korištenje više nijansi jedne osnovne boje. 

Podsjećanja radi, u pitanju je talentovani umjetnik iz grada soli čiji su radovi toliko fascinantni i realistični da je nekad teško povjerovati da ih je stvorila ljudska ruka.

Godinama unazad, Miran sa toliko strašću i strpljenja stvara svoja djela čiji je rezultat zadivljujući.

Vezano | Miran Mujačić nakon iscrtavanja murala Radeta Šimića: Ovo je bio jedan od težih i zahtjevnijih radova u životu 

Strast prema umjetnosti ostala je do danas a od nedavno je dobila i svoj identitet u vidu robnog branda Brand ARTIST Clothing koji će po mnogima za veoma kratko vrijeme postati prepoznatljiv jednako kao i svi Miranovi raniji radovi.

“Dugi niz godina se bavim grafičkim dizajnom, slikarstvom i ilustracijom tako da sam kroz taj posao počeo da se susrećem i sa tekstilnim dizajnom u spoju sa grafičkim dizajnom. Želja i ideja za pokretanje vlastitog brand-a je krenula još prošle godine i kao u svakom biznisu uvijek postoji jedna doza opreznosti kada se nađem pred velikim izazovom ili projektom.” za Tuzlanski.ba istakao je Mujačić, te navodi pojedinosti pokrenutog branda:

  • Brand ARTIST Clothing je nastao ove godine i za početak ima cilj da predstavlja dio urbane kulture u Tuzli kao i u Bosni i Hercegovini. Spoj grafičkog dizajna, tipografije, grafita i ilustracije je glavni motiv na majicama i duksericama. Za početak smo predstavili dva modela dukserica kao i dva modela majica kratkih rukava koje su trenutno u prodaji. Prodaja se isključivo vrši putem instagrama i facebooka. Za skoriju budućnost nam je cilj da predstavimo još dva modela dukserica, ali takođe radimo i na pripremama za ljetnu kolekciju.” zaključuje Mujačić.

  • Vezano | Mladi umjetnik Miran Mujačić svojim portretima oduševio prepun BKC  

    Brand ARTIST Clothing možete posjetiti na na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje