Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski ugostitelji i večeras tačno u 20 sati zatvorili objekte, iščekuju 9. mart

Preuzmite sliku

Gosti su ranije napustili objekte a ugostitelji tačno u 20.00 sati stavili ključ u bravu. 

Vlasnici tuzlanskih ugostiteljskih objekata baš kao i sinoć kada je odluka stupila na snagu i večeras su tačno u 20 sati zatvorili svoje objekte, shodno naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Odluka o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata u TK ostaje na snazi do 9. marta kada će Krizni štab Ministarstva zdravstva TK, na osnovu novih podataka o epidemiološkoj situaciji, donijeti nove mjere koje neće biti diskriminirajuće niti za jedan sektor.

Prema riječima ugostitelja, ovo predstavlja veliki udar na njihov opstanak koji je ionako narušen u proteklim mjesecima, posebno u periodu lockdowna od kojeg se još uvijek u potpunosti nisu oporavili. Ugostitelji su složni u mišljenju da 80 posto kafića najveći dio prihoda ostvari upravo u periodu od 20 sati.

Vezano | Ugostitelji s područja TK saglasni: 80 posto kafića najveći dio prihoda ostvare upravo u periodu od 20 sati 

Nekoliko predstavnika okupljenih ugostitelja danas je obavio i sastanak s predstavnicima kantonalne vlade.

  • Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem, je izrazila razumijevanje za iskazano nezadovoljstvo ugostiteljskih radnika, ali i podcrtala da zdravlje ljudi ipak mora biti na prvom mjestu. U tom smislu danas je rečeno da Vlada trenutno priprema svoj program rada, koji između ostalog sadrži i poticajne mjere za privredne subjekte i obrte. S tim u vezi premijer Hodžić je istaknuo da će, posebna pažnja biti posvećena transparentnom pristupu u dodjeli ovih poticaja. (Tuzlanski.ba)

    Vezano | Konstruktivan sastanak Vlade TK i predstavnika neformalne grupe ugostitelja  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje