Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski tamburaši učestvovali na tamburaškom festivalu u Bijelom polju

tz-tamburasi
Preuzmite sliku

Sinoć je u Bijelom Polju završena kulturna manifestacija tamburaških orkestara.

\"tz-tamburasi\"Sinoć je završen X jubilarni internacionalni festival u Bijelom polju (Crna Gora) koji je trajao od 2. do 4. augusta.

Učešće ma ovom zaista prestižnom festivalu tamburaških orkestara uzeli su i naši Tuzlanski tamburaši.

Pored samostalnog nastupa Tuzlanskih tamburaša sa njima je nastupila i Aldijana Tuzlak, a cjelokupan nastup je ostavio izuzetno dobar utisak kod publike.

Nakon nastupa, našim tamburašima prišli su Bane Krstić frontmen grupe Garavi Sokak i njegova desna ruka Boban Dževerdanović da se upoznaju sa njima. U spomenutom druženju ovaj legendarni dvojac je uputio izuzetne pohvale za nastup Tuzlanskih tamburaša uz komentar da su izuzetno pozitvino iznenađeni njihovim nastupom. Tamburaši su u znak zahvalnosti za dolazak i nastup od organizatora dobili i zahvalnicu u vidu plakete festivala.

– Cjelokupna organizacija je bila zaista na vrhunskom nivou, a festival je ispunio apsolutno sva očekivanja. Ovim putem se zahvaljujemo organizatoru na pozivu ali se iskreno nadamo, da se vidimo naredne godine na ovom prestižnom festivalu tamburaških orkestara, za tuzlanski.ba rekao je Mirza Atlić.

\"ttz-tamburasi5\"

Nakon Bijelog polja Tuzlanski tamburaši će nastupiti i u Makedoniji, u okviru VIII Međunarodnog tamburaškog festivala: \”Večer Bosanske muzike\” Kumanovo 2012. Na ovom festivalu sa našim tamburašima nastupit će i Hame Nalić.

\"tamburaaasi\"

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: