Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski studentski tim pokrenuo projekat “Automobil solidarnosti”

Preuzmite sliku

Tuzlanski studentski tim “Prosvjetitelj Muallim” pokrenuo je projekat pod nazivom “Automobil solidarnosti”.

Iz ovog udruženja su istakli da građani ukoliko imaju višak hrane, odjeće, obuće, higijenskih potrepština i žele to donirati, mogu kontaktirat odgovorne osobe iz udruženja koji će sa zadovoljstvom odazvati se na vaš poziv i doći na Vašu adresu.

“Preuzimamo Vašu donaciju i uručujemo socijalno ugroženim licima na području Tuzle ali i šire” – kazali su nam iz Tuzlanskog studenstskog tima.

Svi građani koji žele biti dio ovog jedinstvenog humanitarnog projekta i koji imaju mogućnost da pomognu socijalno ugroženim kategorijama stanovništva mogu putem telefona kontaktirati Edina na br: + 387 60 341 865 1 ili Benjamina na br: + 387 60 3255 3506.

Međutim, Tuzlanski studentski tim obavještava sve one koji imaju mogućnost da trajno pomognu realizaciju projekta “Automobil solidarnosti” to mogu učiniti i uplatom na žiro račun Udruženja “Prosvjetitelj”. Svaki vid pomoći dobro je došao.

RAIFFEISEN BANKA: 1610250021380011
PRIMALAC: UDRUŽENJE PROSVJETITELJ
NAZNAKA: AUTOMOBIL SOLIDARNOSTI

Sve dodatne infroamcije u vezi projekta pod nazivom “Automobil solidarnosti” moguće je dobiti putem Facebook stranice putem koje se također mogu pratiti i sve aktivnosti koje realizuje Tuzlanski studentski tim odnosno Udruženje “Prosvjetitelj”.

Udruženje „Prosvjetitelj Srebrenica „ kao jedna od najstarijih Nevladinih Organizacija sa početcima djelovanja još od 1993. godine, primjer je požrtvovanosti i humanosti sa ciljem da se pomogne onima koji su u potrebi.

Udruženje djeluje po principu Sektora, od kojih se najviše ističe Sektor za humanitarno djelovanje čiji članovi širom Bosne i Hercegovine, ali i Dijaspore neumorno pomažu građanima, Institucijama i Organizacijama kojima pomoć treba. Jedan od takvih projekata jeste i nedavna donacija pedijatriji Univerzitetsko Kliničkog Centra u Tuzli.

Udruženje “Prosvjetitelj” sa sjedištem u Švicarskoj doniralo je 55 novih kreveta sa pratećim elementima (natkasne i lampe) za potrebe dječije klinike. Ovo je drugi takav projekat nakon donacije više od 200 kreveta za potrebe kantonalne bolnice u Bihaću nakon katastrofalnog požara koji je zadesio ovu bolnicu 2013. godine. Nakon razgovora sa zamjenikom direktora koordinatorima Udruženja „ Prosvjetitelj“ uručena je zahvalnica od UKC-a Tuzla.

Ovim putem pozivamo sva Udruženja i Organizacije, Institucije i preduzeća da pomognu UKC-u Tuzla. Pored opreme koju su članovi Udruženja “Prosvjetitelj” donirali, dječijoj klinici u Tuzli potrebno je još nekoliko inkubatora budući da je oprema koju sada posjeduju zastarila. Projekat Udruženja “Prosvjetitelj” je primjer požrtvovanosti i rada za zajednicu, ali i primjer za ostale Nevladine Organizacije da svojim radom pomažu svima onima kojima pomoć treba.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje