Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski rekreativci pozivaju na nedjeljni trening podrške ‘Desetka za Mejdan’

Preuzmite sliku

Kiša je za samo 20 minuta uništila ono što se godinama stvaralo i na čemu se radilo. Tuzlanski hram sporta – Mejdan koji je iznjedrio brojne sportiste, ugostio slavne momčadi, ispratio mnoštvo događaja i manifestacija, pretrpio je neviđene štete…

Ovih dana pokrenuto je nekoliko vidova pomoći za Mejdan. A jedan od njih je i ideja tuzlanskih rekreativaca. Grupa rekreativaca koje povezuje sport i prijateljstvo organizuje trening humanitarnog karaktera:

“Jedno je sigurno – Mejdan mora ponovo “stati na noge”, a u tome mu svi možemo pomoći. Skupina nas rekreativnih trkača je inicirala ideju da se u nedjelju ujutro u 8 sati odradi trening podrške za Mejdan. Start i cilj je ispred Mejdana. Trčat će se 10k i 5k uz simboličan prilog za obnovu Mejdana u iznosu od 10 KM. Hajvaz, Miči, Crnka, Jaha, Dino, Sanjin, Ivan, Ismet i ostala ekipa će vas čekati u nedjelju ujutro ispred Mejdana. Svi ste dobrodošli. Oni koji ne mogu trčati, mogu podržati. Što nas više bude, više ćemo pomoći Mejdanu.” navode tuzlanski rekreativci.

  • Finansijsku pomoć možete pružiti i uplatom na račun broj: 1321002022764967, za uplate iz inostranstva na račun broj: IBAN: BA391321010098470964 otvoren kod NLB BANKE TUZLA sa naznakom „MEJDAN ZA BUDUĆE GENERACIJE“.

    Pozivom na telefonski broj 090 291 060 donirate 2,00 KM za pomoć u obnovi Mejdana. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,