Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski pjevač Muhamed Hame Nalić oduševio princezu Katarinu i princa Aleksandara (FOTO)

Preuzmite sliku

Prije izvjesnog vremena, na adresu tuzlanskog muzičara, u regiji jednog od omiljenih pjevača, Muhameda Hameta Nalića, stiglo je pismo iz beogradskog Kraljevskog dvora. U prvim trenucima, poziv koji je uslijedio je djelovao nerealno i zaista veliko za nekoga sa naših prostora.

Princeza Katarina i princ Aleksandar Karađorđević poželjeli su ga ugostiti u svojim bajkovitim odajama u Beogradu.

Na veliko zadovoljstvo, Hame Nalić se odazvao tom pozivu, te odlučio ovim povodom na police dvora uvrstiti dašak svog rodnog grada, Tuzle, zbog čega princ Aleksandar nije krio oduševljenje.

“Znajući da je teško izabrati pravi poklon za jednu ovako veliku porodicu, mislio sam da je dobra ideja da svoj grad unesem u ovaj dvor, te sam princu Aleksandru odlučio pokloniti knjigu Ibrahima Krzovića “ISMET MUJEZINOVIĆ”, kojom je nj. k. v. bio oduševljen, a ja sam bio presretan i počastvovan da mogu da mu pričam i o Ismetu, ali i o drugim velikanima moga grada”, rekao nam je Hame Nalić.

Ono što je ovoj posjeti dalo posebnu emotivnu draž je i povezanost Hametove porodice, tačnije oca i djeda, koji su dio svog radnog vijeka proveli na Kraljevskom dvoru, gdje je njegov otac i rođen.

Ova posjeta je, kako nam kaže, velika čast i privilegija za njega, jer nemaju mnogi priliku da budu pozvani i da na ovako divan način provedu neko vrijeme sa velikim nasljednicima, Karađorđevićima.

Da stvar bude dodatno uljepšana, učinilo je pismo nj. k. v. Aleksandra, koji je Hametu na kućnu adresu poslao pismo zahvalnosti za posjetu i prigodne poklone, što je dodatno potvrdilo da će povezanost i poznanstvo koje su ovog puta ostvarili – zasigurno potrajati još mnogo godina.

  • Na ovaj način je naš sugrađanin Hame Nalić ponovo blistavo predstavio i sebe i svoj grad i dokazao da se pravi trud, zalaganje i kvalitet itekako prepoznaju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje