Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski dani psihologije: Ukazati na važnost mentalnog zdravlja

Preuzmite sliku

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja i ove godine Društvo psihologa u FBiH-Podružnica Tuzla, u saradnji sa JU Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla, u periodu od 10. do 13. 10. 2022. godine, organizuje prigodnu manifestaciju pod nazivom 6. Tuzlanski dani psihologije.

Uz promotivne aktivnosti studenata, ovogodišnjom manifestacijom predviđeno je nekoliko stručnih radionica, te dvije promocije knjiga će se održati u sali za promocije JU Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla.

Riječ je o manifestaciji kojom se psihologija, kao nauka, želi približiti društvenoj zajednici, te pokazati da razgovor sa psihologom itekako pomaže u rješavanju određenih problema.

  • ‘’Svjesni vremena u kojem živimo i svih teškoća sa kojima se svakodnevno susrećemo, i ova manifestacija koja se organizuje već 6. put, jedna je od aktivnosti Društva psihologa, kojom nastojimo da nas uputimo jedne na druge, da razbijamo predrasude i ukažemo na važnosti mentalnog zdravlja, te važnosti razgovora sa psihologom’’ kaže prof.dr. Elvis Vardo, predsjednik Podružnice Tuzla Društva psihologa FBiH.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje