Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzlanska sramota: Šatorsko naselje sa djecom i bebama na parkingu uz ulicu i groblje (VIDEO)

Nekoliko porodica iz MZ Centar koji su zbog klizišta bili prinuđeni da napuste svoje domove na Kojšinu sada žive u šatorima na parkingu za autobuse koji se nalazi u neposrednoj blizini njihovih domova kojima se ne smiju ni približiti jer bi svaki trenutak njihove kuće mogle da se sravne sa zemljom. Neke su kuće potpuno uništene u klizištu a neke još uvijek nisu, piše Tuzlanski.ba

 • satorsko-naselje-kojsino
 • ”Nekoliko porodica iz Kojšina je zbog neuslovnog kolektivnog smještaja koji im je bio nuđen od strane nadležnih organa i zbog straha da im kuće ne budu obijene od strane lopova, odabralo da se smjeste u blizini svojih domova da bi sačuvali makar nešto imovine od lopova. Sada žive u šatorima i to uz samu ulicu i lokalno groblje, na parkingu za autobuse jer nemaju gdje drugo”, kaže za Tuzlanski.ba Admir Adilović koordinator Udruženja Umijeće življenja BiH i dodaje da se tu nalazi i mnogo male djece.

  Svjedoci smo da su posljednjih dana prvo bile nesnosne vrućine, a zadnjih nekoliko dana kiša ne prestaje, jednostavno vrijeme ne zanima da li te porodice mogu u šatorima da podnesu sve vremenske prilike i neprilike.

  ”Ovi građani su očajni. Nemaju ni wc, niti normalne uslove da održavaju higijenu. Krive nadležne organe zbog situacije u kojoj se trenutno nalaze. Kažu da ih sada iz MZ Centar  tjeraju da napuste tu lokaciju jer zauzimaju parking za autobuse koji je potreban gradu za vrijeme turističke sezone ali oni nemaju gdje otići”, kaže Adilović.

  Kuće su im zapečaćene a u dvorišta svoja se ne smiju smjestiti zbog opasnosti od klizišta.

  ”Dobri ljudi im donose humanitarnu pomoć u osnovnim životnim namirnicama jer je mjesna zajednica od njih sada digla ruke ali njima je potreban i dom jer u šatorima neće još dugo moći ostati”, kaže Adilović.

  ”Udruženje Umijeće življenja BiH danas je posjetilo naše sugrađane iz Kojšina i uručilo im humanitarnu pomoć u vidu hrane i odjeće, a MZ Centar je od njih digla ruke sve dok šatorsko naselje ne sklone sa parkinga koji je potreban za autobuse za vrijeme turističke sezone”, dodaje Adilović Admir, koordinator Udruženja Umijeće življenja BiH. Pogledajte video u prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,