Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlaci u Chicagu: Salt City Boys podrška Zmajevima! (FOTO)

salt-city-USA
Preuzmite sliku

Sa direktnim prenosom u 03:00h na programu je prijateljska utakmica između reprezentacije BiH i Meksika, utakmica se igra u Chicagu.

\"salt-city-USA\"Samim dolaskom naših reprezentativaca ponedjeljak u Chicago, počeli su pristizati i naši navijači iz svih krajeva Sjedinjenih Američkih Država, ali i iz Kanade. Tako su danas, onako kako to obično biva uoči utakmice naše reprezentacije, Bosanci i Hercegovci okupirali brojne djelove Chicaga, a prema pocjenama na tribinama Solder Fielda večeras se očekuje nevjerovatnih 30.000 bh.navijača.

Među tih 30.000 naših zemljaka bit će i tuzlaka. Donosimo vam fotografiju na kojoj su naši \”Salt City Boys\” koji se trenutno na nama svojstven način pripremaju za predstojeći okršaj. Na fotografiji je i gospodin Ivica Vidović koji već godinama živi u Chicagu a čija je ljubav prema Slobodi najbolje oslikana na fotografiji koju vam donosimo u prilogu:

\"ivica\"

Ono što je zanimljivo a ujedno je postalo i uobičajeno kada naša reprezentacija negdje gostuje jeste činjenica da širom Chicaga odjekuje bosanska muzika, a ulice kako se utakmica bliži postaju okupirane bh. zastavama. Nakon utakmice u Chicagu je i koncert Harisa Džinovića. Za našu dijasporu ovo je sigurno jedan od onih dana kada će nostalgiju privremeno zapostaviti i uživati u činjenici što su Bosanci i Hercegovci.

Našim tuzlacima želimo da uživaju u utakmici i bez obzira na rezultat, budu ponosni na to što su bosanci, hercegovci, tuzlaci! 

Bez obzira na daljinu: Velika podrška od vašeg grada!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: