Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlaci ogorčeni zbog slabo očišćenog grada od snijega i leda

Preuzmite sliku

U protekla dva dana veliki broj čitatelja portala Tuzlanski.ba putem telefona i naše mail adrese tuzlanski.ba@gmail.com izrazilo je negodovanje zbog činjenice da su ulice ali trotoari u gradu loše i nikako očišćeni od snijega.

Ovo stvarno nije fer građani Tuzle svakog mjeseca uredno plaćaju obaveze prema, JKP „Komunalac“ Tuzla a oni kada padne snijeg kao da odu na kolektivni godišnji odmor. Mnogo naselja gdje ima starijih ljudi nisu očićena od snijega prohodnost je skoro nemoguća” napisao je naš čitatelj D.S. iz naslja Ši Selo.

 • Uposlenici "Pivare" d.d. Tuzla nisu čekali pomoć drugih
 • Uposlenici “Pivare” d.d. Tuzla nisu čekali pomoć drugih

  U razgovru sa tuzlanskim taksistima saznali smo da su i oni ogorčeni na slabo odnosno kako kažu nikako očišćene ulice u Tuzli.

  Ovo je bezobrazluk petu godinu zaredom dopuštaju da se mučimo po ovakvim ulicama, prvo što je vožnja po zaleđenim i snijegom prekrivenim ulicama opasna za sve učesnike u saobraćaju. Nemoguće je da odgovorimo na sve zahtjeve naših mušterija zbog drugih” kazao je za naš portal jedan taksi vozač.

  Pored vozača otežano je kretanje i pješacima koji moraju dobro paziti kada prelaze ulicu ili hodaju zaleđenim trotoaraom.

  Postali smo prava provincija bolje da nismo ni dobili status “Grada” jer ga nismo zaslužili. Tuzla nam se svela na tri jezera i Trg slobode. Nemamo doček Nove godine na otvorenom grad nije adekvatno ukrašen o ulicama koji nisu očišćene od snijega da ne pričam. Zar je toliko teško makar SO posuti, nek nama daju ima mi da se organizujemo pa posolimo ove naše ulice ako je njima to teško za platu koji primaju” – smatra čitatelj Besim iz naselja Batva.

  U poređenju sa glavnim gradom BiH Sarajevom moglo bi se kazati da su naši čitatelji u potpunosti u pravu  obzirom da građani Sarajeva nemaju slične probleme jer su njihove zimske službe skoro 24 sata na terenu i redovno pospiaju SO i čiste snijeg. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,