Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlaci ogorčeni: U kontejner bačene velike količine hrane

Preuzmite sliku

Veliki broj građana Tuzle ogorčen je na nakon što je objavljeno da je u kontejner u jednom naselju bačeno na desetine pakovanja tjestenine, soli i ostalih namirnica.

Dok svakodnevno svjedočimo potresnim pričama o gladi i siromaštvu, poput one o bebama koje umjesto mlijeka piju brašno s vodom, hrana se u Bosni i Hercegovini, ako je suditi po statistici, baca i šakom i kapom.

Građani Bosne i Hercegovine u evropskom su vrhu po količini bačene hrane. Svaki građanin naše zemlje godišnje, u prosjeku, baci 83 kilograma hrane.

Pozamašnom količinom prehrambenih proizvoda napunjen je kontejner za smeće u jednom tuzlanskom naselju.

Veliki broj građana ogorčen je na postupak pojedinca, a svoje nezadovoljstvo su iznijeli i u komentarima ispod videa koji je objavila Crna hronika BiH.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

„Pogledajte ovo! Pa, zar nije sramota bacati toliko hrane pored toliko gladnih ljudi? Ako im se već iz ko zna kojeg razloga ne smije dati hrana zbog isteka roka, zar niko nije mogao povesti računa da se podijeli na bilo koji način kada su artikli bili pred istekom roka jer se moglo znati da ta količina neće biti prodana do tog perioda?“, komentarisao je jedan korisnik.

„Ovi sto pišu da je rok istekao, neka nam pojasne kako sol može imati rok trajanja….“

„Ako nije narušen hemijski sastav soli, bilo vodom ili nekim drugim reagensom, sol nema rok trajanja. Samo hoću da ukažem da je bez ikakve potrebe bačena ova količina hrane“

„Dok se drugi bore za parče hljeba neko baca jer halapljivo kupuje. Ko god da je, dat će Bog da osjeti kako je nemati“, samo su neki od komentara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,