Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Žena smrtno stradala u požaru niskog rastinja

Preuzmite sliku

Starija ženska osoba inicijala Ć.B. (rođena 1936.godine) smrtno je stradala danas u požaru niskog rastinja u naselju Đape.

Naime, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Tuzla izašli su na teren nešto prije 13:00 sati i prilikom gašenja požara niskog rastinja pronađeno je izgorjelo tijelo pomenute ženske osobe.

Kako su za RTV 7 kazali u PVJ Tuzla, žena je vatru zapalila čisteći njivu, a potom je najvjerovatnije pala u nesvijest usljed udisanja dima, nakon čega ju je zahvatio požar.

Na teren je izašla i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, čiji su uposlenici konstatovali smrt, kao i pripadnici MUP-a TK, koji su izvršili uviđaj, kazao je Azur Šehanović, komandir smjene u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Tuzla.

Osim pomenutog, tuzlanski vatrogasci intervenisali su odmah potom i pri gašenju drugog požara niskog rastinja, nedaleko od prve lokacije, tačnije u naselju Mandići, gdje je čisteći njihu vatru zapalio stariji muškarac. Isti je tom prilikom zadobio lakše povrede.

Iz PVJ Tuzla apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom, jer na taj način ugrožavaju vlastiti i život drugih, kao i imovinu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,