Ponedjeljak, 24. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Vokabula otvara 5 modernih učionica na Skveru

Iako se ovih dana “šuškalo” o lokaciji Vokabule, jučer je ona potvrđena na službenoj Facebook stranici. Vijest je to koja je, nakon dugog priželjkivanja, razveselila i iznenadila brojne Tuzlanke i Tuzlake.

– Ne morate više ići u Berlin, Minhen ili Beč, ne trebate se voziti kroz pola Evrope da bi posjetili i doživjeli sve što Njemačka može ponuditi, već smo vam sve doveli ovdje, u najmodernije mjesto u Tuzli i popularnu metodu učenja koja cijeli svijet pretvara u igru. A ono što je najbolje u svemu, nećete trebati platiti basloslovnu cifru već sasvim normalnu cijenu, prilagođenu većini ovdašnjih džepova – istakla je Ivana Vukadin, vlasnica Vokabule.

Mali dom za velike i male

Možda ste već načuli, a sada vam službeno dajemo potvrdu. Od 9. septembra 2019. godine Tuzla će postati bogatija za jedan reprezentativni centar koji će biti stavljen na raspolaganje svakom stanovniku Tuzle. To je Vokabula – centar za njemački jezik.

– Otvorenje 9. septembra je naš plan. Još uvijek čekamo dozvolu od ministarstva koju očekujemo idućih dana – najavila je Ivana Vukadin.

Centar će se prostirati na gotovo 200 metara kvadratnih u kojem će se nalaziti čak i pet moderno opremljenih učionica 21. stoljeća, Info centar te “ugodna oaza” tj. zajedničko predsoblje koje će svim polaznicima i posjetiteljima pružit jedinstven i uzbudljiv doživljaj.

Ko je Vokabula?

Vokabula si ti. Vokabula je otpor stereotipnim načinima učenja. Vokabula je zajednica ljudi koji znaju da zaslužuju bolje u životu i vjeruju da mogu ostvariti snove koji su dostižni. Svakodnevno diže svoje i standarde cijele industrije. Vokabula je kurs – koji ne želi to biti!?

– U prvoj godini sam sve radila sama, pa je početak bio težak. Međutim, uz pomoć predanog rada, fantastičnih saznanja u metodici i načina učenja te pomoći izvrsnih kolega predavača, a naručito mojih mentora, uspjela sam da za samo nekoliko mjeseci napravim od Vokabule prepoznatljiv brend prvo u Mostaru, a kasnije i u regiji – rekla nam je Ivana Vukadin.

Vokabula je osmišljena i izgrađena kao mjesto gdje polaznici dolaze ne samo da uče, nego i da budu nadahnuti. U srži Vokabuline metode podučavanja nalazi se polaznik, ljubav prema njemačkom jeziku i moderna nastava s naglaskom na komunikaciju bez puno gramatike.

– Svjedočit ćete jednoj novoj priči, neviđenoj u Tuzli. Iskusiti kako izgleda neobična i moderna nastava i zaroniti u vrhunsku kvalitetu po fer cijenama. Strpite se još malo, do ponedjeljka 9. septembra, kad službeno otvaramo svoja vrata i kada ćemo vas uvjeriti da sve ovo što smo napisali nije tek puka priča. Za kraj vam samo još možemo poručiti – svi ste dobro došli i jedva čekamo da vas upoznamo. Vidimo se – poručili su iz Vokabule. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje