Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Vatrogasci dva puta gasili požar na Klinici za plućne bolesti u Slavinovićima

Preuzmite sliku

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata pored nekoliko tehničkih imale i šest intervencija na gašenju požara.

Na području Grada Tuzla je u Klinici za plućne bolesti u Slavinovićima došlo do požara u Covid odjelu u bolesničkoj sobi u 06,50 sati te se kasnije dogodila reaktivacija ovog požara u 14,53 sati koji su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Tuzla ponovo lokalizovali.

  • U ovom požaru nažalost jedno lice je smrtno stradalo. Još uvijek zvanično nije poznat uzrok požara. Više informacija javnosti će biti poznato nakon što Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji sa službenicima Uprave policije MUP-a TK završi sve istražnje radnje.

    “Tužilaštvo Tuzlanskog kantona mora raspolagati svim činjenicama u vezi s ovim događajem prije nego što damo bilo kakve zvanične informacije’ – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

    Također, u naselju Rapače gašen je požar na dimnjaku privatnog stambenom objekta .

    Na području općine Lukavac vatrogasci su imali tri intervencije na gašenju požara niskog rastinja i to na području naselja Milino Selo – Malinjak cca 200 duluma, zatim naselje Babice na manjoj površini i naselje Caparde također na manjoj površini. Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje