Utorak, 28. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Utrka na Ilinčici kao promocija mira, kulture i tolerancije

Omladinski resursni centar (ORC) Tuzla u subotu, 25. avgusta 2019. godine na Ilinčici organizuje utrku pod nazivom “5K fun run for peace”.

Prethodne 23 godine, ORC je organizovao mnoštvo aktivnosti i događaja za mlade i građane Tuzle. Ovog avgusta pripremaju utrku koja za cilj ima promociju mira, kulture, tolerancije.

– Utrka će se organizovati 25. avgusta sa početkom u 17:30 sati, na poznatom tuzlanskom izletištu – Ilinčici. Pored želje da se zabavimo i pošaljemo još jednu snažnu poruku o miru, toleranciji i suživotu u našem gradu, odabirom Ilinčice kao lokacije za realizaciju ovog događaja, želimo podsjetiti naše građane na ljepote koje se kriju na svega nekoliko minuta od centra grada – istakli su iz ORC Tuzla.

Utrka je namijenjena svim građanima Tuzle, bez obzira na dob, fizičke mogućnosti i spol, a start utrke je kod restorana na Ilinčici.

“5K Fun run for Peace” je aktivnost u okviru nacionalne kampanje za projekat Divided Past – Joint Future. ORC Tuzla je jedan od 19 partnera na prethodno navedenom projektu i implementator nacionalne kampanje za BiH.

Divided Past – Joint Future je projekat koji je nastao kao odgovor na sve veću nezainteresovanost bavljenja temom pomirenja na ovim prostorima, kao i odgovor povećanim tenzijama i konfliktima na nacionalnoj i religijskoj osnovi u zemljama i između zemalja Zapadnog Balkana i Turske.

Nosilac projekta je OKC Banja Luka, a projekat je podržan od Evropske Unije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje