Petak, 23. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Uskoro počinje izgradnja osnovne i srednje Muzičke škole u Tuzli

muzicka-skola
Preuzmite sliku

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović danas je u Tuzli o redovitim obrazovnim projektima razgovarala s novom ministricom obrazovanja Tuzlanskog kantona Fahretom Brašnjić.

Nakon sastanka ministrica Dilberović je izjavila da se razgovaralo o poboljšanju uvjeta u obrazovanju, a bilo je riječi i o radu Univerziteta u Tuzli i onome na čemu se može zajednički raditi u narednom periodu.

-Ministarstvo obrazovanja Federacije BiH će nastaviti biti dobar partner Tuzlanskom kantonu. Postoje veoma važni projekti, pokrenuli smo temu izgradnje nove muzičke škole i vidjet ćemo šta možemo zajednički uraditi po tom pitanju – kazala je Dilberović.

U Ministarstvu obrazovanja Tuzlanskog kantona smatraju da su neophodni češći dolasci federalnih ministara.

– Nama je veoma važno da nam Federalno ministarstvo obrazovanja bude partner u budućim projektima. Goruće pitanje je izgradnja nove muzičke škole u Tuzli, kako osnovne tako i srednje. Želimo što prije krenuti u proces izgradnje ovih škola. Također, u narednih mjesec dana, nadam se, uspjet ćemo otvoriti i novoizgrađenu školu u Vučkovcima – rekla je ministrica Brašnjić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,