Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Upriličena promocija i dodjela certifikata prvoj generaciji internacionalnog programa za djecu “Brainobrain”

Preuzmite sliku

U prostorijama Centra za kulturu Tuzla danas je upriličena promocija i dodjela certifikata prvoj generaciji internacionalnog programa za djecu “Brainobrain” Tuzla.

Brainobrain je internacionalni program za razvoj intelektualnih sposobnosti i emocionalnih vještina kod djece zasnovan na međunarodno standardu kvalitete ISO 9001:2008, implementira se u 42 zemlje svijeta sa preko 2. miliona polaznika u skoro 1000 edukativnih centara.

  • ‘Obzirom da je uvriježeno mišljenje kako lijeva strana mozga više koristi te sposobnosi logike mi potenciramo na razvoju i desne strane mozga koja razvija koncetraciju, pamćenje, brzinu čitanja, fokus i kreativnost kod djece što uspijevamo razvijati kod djece programima koje nudimo’ kazala je certificirana trenerica Brainobrain akademije Alma Ćorić.

  • U Bosni i Hercegovini program se počeo impelementirati u Sarajevu, a od ove godine i u Tuzli.

    Djeca uzrasta od 4 do 12 godina stekla su znanja i vještine zasnovane na NLP za djecu (neurolingvističko programiranje), VAK metodi (učenje uz pomoć čula vida,sluha, dodira) i mentalne aritmetike uz korištenje abakusa, što ovaj program čini jedinstvenim i posebnim za razvoj djece.

    Više informacija o programu možete naći na internetskoj stranici www.djeca.eu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje