Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Upriličen tradicionalni Božićni koncert

Preuzmite sliku

U organizaciji Franjevačkog samostana Tuzla i Hrvatskog kulturnog društva Napredak Glavna podružnica Tuzla, u subotu 19. decembra upriličen je tradicionalni Božićni koncert u Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo”.

 • Božićnu glazbenu večer prekrasnim skladbama uveličali su sopranistica Vedrana Šimić, bariton Siniša Markanović te gudački kvartet kojeg čine članovi Sarajevske filharmonije Arvida Kullolli-Vračo, uz pratnju Anamarije Marić na violinama, Ajdina Mulabdića na violi i Isaka Haračića na violončelu.

  Gvardijan Franjevačkog samostana Tuzla fra Željko Nikolić u svojoj božićnoj čestitci rekao je da svaki čovjek Božić doživljava na svoj osoban način.

  „Ali o Božiću treba kazati da je to događaj u ljudskoj povijesti, kada je Bog neizmjernom vjerom postao jednim od nas. Na taj način nam rekao da se ne bojimo. Mi živimo u vremenu kada smo svi u strahu od bolesti koronavirusa koju još uvijek ne možemo nadići kao ljudski rod. Trebat će nam vremena i trebat će nam solidarnosti i zato se ne trebamo bojati. Međutim, ne trebamo biti ni ne promišljeni. Prošle godine u ovoj dvorani na Božićnom koncertu nas je bilo deset puta više i stoga zahvalan sam svima koji su večeras ovdje s nama i prate naš koncert. Zahvalan sam i HKD Napredak koji već dugi niz godina organizacijom Božićnog koncerta unosi dašak svjetla u naš grad“, poručio je gvardijan fra Željko Nikolić.

  Koncert je održan u skladu sa svim higijensko epidemiološkim propisima, piše Hrvatski glasnik. (Video: RTV7)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,