Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Upoznajte zlatnog retrivera koji obožava kupanje u fontani! (VIDEO)

zlatni-retriver-tuzlanski-ba
Preuzmite sliku

Prije mjesec dana njegova slika je postala hit na društvenoj mreži Facebook.

\"zlatni-retriver-tuzlanski-ba\"Fotografija zlatnog retrivera koji je spas od visokih temperatura pronašao u gradskoj fontani postala je pravi hit na brojnim facebook stranicama. Hiljade popularnih „lajkova\”, stotine „dijeljenja\” i izuzetno veliki broj simpatičnih komentara, bili su reakcija na njegovo „brčkanje\”.

U njegovoj facebook biografiji piše:

„Ime mi je Gimli i ja sam zlatni retriver kakvog svijet nije vidio. Rođen sam u Zrenjaninu, ali sam se brzo preselio u Tuzlu. Gazda mi je Ed (znate, onaj čupavi), ali sam često i kod Naki (one prelijepe Edove sestre). Njena kuhinja je moja Meka. Ponosni sam babo i imam 10 djece od toga 5 sinova i 5 kćeri.\”

\"zlatni-retriver\"

Inače Gimli će skoro napuniti 7 godina, izuzetno je poslušan, prijateljski raspoložen, simpatičan, umiljat a dokaz tome je i činjenica da se gotovo uvijek šeta tuzlanskim korzom bez povodca i da se raduje svakom druženju sa prolaznicima i svima onima koji mu žele pokloniti lijepu riječ ili nježan dodir.

\"zlatni-gimli\"

Kupanje u fontani je samo dokaz koliko ovaj Zlatni retriver voli vodu i kupanje. Kupao se Gimli u fontani, plivao u toplim bazenima, hladnim rijekama, jezeru, moru. Smočio je svoje šape u jezeru na Šićkom, zatim u Makarskoj, na Hvaru, na Zlaći i gotovo svugdje gdje se ukaže prilika za to.

\"zlatni-retriver-gimli\"

Gimli ima i svoju oficijelnu Facebook fan stranicu gdje \”objavljuje\” fotografije svojih popodnevnih kafica u tuzlanskim kafićima, fotografije sa brojnim prijateljima, kao i video zapise sa svojih izleta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: