Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Ulica Vršani će dobiti javnu rasvjetu

Preuzmite sliku

U prostorijama mjesne zajednice Ši Selo sinoć je održan radni sastanak kojem su, na poziv članova savjeta mjesne zajednice, prisustvovali vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Mirela Uljić.

Razgovaralo se o projektima koji se realizuju ili su u planu za realizaciju u narednom periodu. Između ostalog, radi se o projektima regulacije oborinskih voda, sanaciji i asfaltiranju puteva, javnoj rasvjeti, saobraćajnoj signalizaciji i mjesnoj ambulanti.

  • Tokom sastanka konstatovano je da je Gradska uprava na području ove mjesne zajednice u toku protekle godine realizovala više kapitalnih projekata, kako bi se poboljšao kvalitet života mještana. Izvršena je sanacija i asfaltiranje dijela puta u ulici Vukovarska, od broja 126-199, u dužini 620 metara, vrijednosti 180.000KM, sanacija i asfaltiranje dijela ulice Vukovarska, u dužini 430 metara, od broja 152-184, u vrijednosti 52.000KM, uspostavljen je kružni tok kod Prinčeve džamije, u vrijednosti 6.000KM, dostavljen je posipni material, sanirane su uradne rupe i kanalizacija kod Prinčeve džamije, u vrijednosti oko 15.000KM, instalirana je javna rasvjeta u ulici Panorama, vrijednosti 6.000KM.

    U toku ove godine planirana je sanacija i asfaltiranje dijela ulice Vukovarska, od broja 152-167-173, dužine 280 metara, vrijednosti 52.000KM i postavljanje javne rasvjete Ulica Vršani, za šta je u toku postupak javne nabavke.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,