Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Ulica Mirze Delibašića u novom ruhu, investicija oko 466 hiljada KM

Preuzmite sliku

Zbog završnih građevinskih radova na sanaciji dijela ulice Mirze Delibašića, od zgrade MUP-a TK-a do raskrsnice na Južnoj gradskoj saobraćajnici, danas od 7 do 19 sati na snazi je obustava saobraćaja u tom dijelu ulice.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom i biće potpuno obustavljeno skretanje u dio ulice Mirze Delibašića iz ulica: Turalibegova, Maršala Tita, 1. Inžinjerijske brigade i sa Južne gradske saobraćajnice.

Radove su obišli gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i Mirela Uljić pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

– Počeli smo od sjeverne saobraćajnice sa kružnim tokom kod tenisa gdje je urađena kompletna podzemna instalacija, a radovi su nastavljeni kroz ulicu Mirze Delibašića sve do južne magistrale. Danas se radi posljednji asfaltni sloj prva investicija kružnog toga i do ulice Mirze Delibašića bila preko 600.000 KM a ova druga oko 466.000 KM, istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. (RTV7)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje