Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla u prazničnom ruhu: Pripreme za Zimski grad se privode kraju (FOTO)

Preuzmite sliku

Tuzla se već nalazi u prazničnom ruhu. Ukrasne lampice zasjale su na gradskim ulicama, a posebno se uređuju i ugostiteljski objekti.

Trenutno su u toku posljednje pripreme za Zimsku čaroliju koja će zvanično početi večeras, a svim posjetiteljima ponudit će veliki broj sadržaja uz bogatu ponudu suvenira, hrane i pića.

Trg slobode ove godine se u cijelosti pretvara u zimski grad, a u okviru istoimene manifestacije 8. decembra nastupit će Jasmin Stavros, dok će se 10. decembra publici predstaviti Goca Tržan. Nastup Al Dina najavljen je za 11. decembar, a Lene Kovačević pet dana kasnije.

Zimskom gradu je dodijeljen oblik drvene tvrđave, a sastoji se od tri dijela: adventski dio do Božića, novogodišnji i treći dio do pravoslavnog Božića. Kulturno-umjetnička društva će također imati priliku za prezentiranje svojih običaja.

Pretprazničnu atmosferu upotpunjuje i velika svijetleća fontana visine pet i prečnika četiri i po metra koja se nalazi na Trgu slobode.

Fontana je na pet spratova, a praznični ugođaj upotpunjuje i jelka visine osam metara, koja je također postavljena na trgu.

Tuzlake će u novogodišnjoj noći zabavljati Plavi orkestar, FMJAM i TNT Bend, te Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul . (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje