Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U planu gradnja javne garaže u blizini UKC-a i parkinga kod Muzičke škole

Preuzmite sliku

Efikasno i trajno obavljanje komunalne djelatnosti, uz maksimalno očuvanje okoliša i zaštitu javnog interesa Grada Tuzle, uz stalno povećanje zadovoljstva korisnika usluga misija je JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla.

Ovo preduzeće je tokom prošle godine uspješno okončalo značajne projekte, poput uvođenja elektronskog sistema naplate parkinga, proširenja kapaciteta parkirnih mjesta u gradu, održavanje javne rasvjete, a uporedo s tim, kontinuirano se radi na održavanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

  • U 2023. godini planiraju realizaciju značajnih projekata, kao što je izgradnja velike javne garaže kod Kampusa, što će rasteretiti parkinge kod UKC-a, te novi parking kod Muzičke škole, potvrdio je u razgovoru za RTV 7 Tuzla Nedžad Malikić, direktor JKP “Saobraćaj i komunikacije Tuzla”.

    “Trenutno na području Grada Tuzla u nadležnsoti SIK-a je između 2.500 i 2.700 parking mjesta što nije dovoljno kada je u pitanju broj automobila. U 2022. godine smo uspjeli da povećamo broj parking mjesta, a te aktivnosti će biti nastavljene i u tekućoj godini. Prevashodno za cilj imamo gradnju javne garaže sa oko 800 parking mjesta u blizini UKC-a Tuzla. Također, u planu je i gradnja novog parking prostora kod Muzičke škole odnosno u blizini kompleksa Panonskih jezera u Tuzli. Kapaciteti će biti prošireni uskoro i u naselju Slatina” – kazao je Malikić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje