Nedjelja, 21. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: U organizaciji “Snaga žene” u petak se održava sajam “Radom do zdravlja” (FOTO)

Na platou ispred TC „Sjenjak“ u petak, 13. oktobra 2017. godine održat će se sajam “Radom do zdravlja” kojeg organizuju udruženje “Snaga žene” i O.Z. “Zelena mreža”. Sajam počinje u 10.00 sati.

Sajam se organizira u okviru projekta “Prevencija transgeneracijskog prijenosa ratne traume i socijalnog isključivanja” finansiranog od strane Auswärtiges Amt-a, Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke.

Na sajmu će biti predstavljeni proizvodi korisnica iz Srebrenice, Bratunca, Brčkog, Goražda, Višegrada, Vareša, Mostara i Tuzle. Svi proizvodi su domaće izrade i napravljeni po domaćoj recepturi: različiti džemovi, pekmez, sokovi, ajvar, sirevi, čajevi, ručni radovi od vune i drugi slični proizvodi.

Udruženje “Snaga žene” od početka djelovanja pruža pomoć ugroženim kategorijama stanovništva u svim aspektima života. Pomoć je uglavnom fokusirana na psihosocijalnu, medicinsku, pravnu i ekonomsku podršku, a omogućena je raznim korisničkim grupama, prvenstveno ženama, civilnim žrtvama nasilja, ženama žrtvama seksualnog nasilja i ratnog silovanja, s naglaskom na udovička domaćinstva sa ili bez djece, te djeci i starijim osobama u izbjegličkim naseljima i mjestima povratka, ugroženoj populaciji u povratničkim područjima (domicilna i ostala populacija), kao i ostalim grupama kojima je potrebna medicinska ili psihosocijalna podrška.

Osnivanje zadruge proizašlo je iz potrebe da se na jedan sveobuhvatan način pomogne korisnicima koji su kroz aktivnosti ekonomskog osnaživanja postali uzgajivači i prerađivači ljekovitog i aromatičnog bilja, cvijeća te voćnih i povrtlarskih kultura. Zadruga je zvanično osnovana i registrirana u januaru 2017. godine i djeluje po principima socijalnog poduzetništva. U okviru svoje djelatnosti Zadruga promovira i prodaje proizvode proizvođač̌a – zadrugara, razvija sopstvenu liniju proizvoda, kreira prodajna tržišta, uspostavlja kontakte između proizvođača i potencijalnih kupaca, koordinira narudžbe, educira i savjetuje proizvođače – članove zadruge.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje