Nedjelja, 28. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U organizaciji KŠC “Sv.Franjo” održan tradicionalni karneval (FOTO)

Preuzmite sliku

Katolički školski centar “Sv. Franjo” danas je u Tuzli organizovao tradicionalni karneval.

Vesela povorka je krenula ispred škole, odakle su došli do Trga Slobode, gdje je nastavljeno druženje uz igru i ples.

Učešće u karnevalu uzelo je oko 800 učenika ove osnovne i srednje škole, a pridružio im se veliki broj bivših učenika i građana Tuzle. Ovogodišnju manifestaciju je svojom muzikom upotpunio i ansambl “Balsika”. Prema riječima direktora Katoličkog školskog centra “Sv. Franjo” Vlatka Rosića, ukupnoj atmosferi doprinjelo je i lijepo vrijeme.

Osim svečarskog motiva, budući da smo škola, karneval ima i odgojnu dimenziju. Pokušavamo našim učenicima probuditi kreativnost, da izrađujući maske daju mašti na volju. Kreativna nota je svakako bitna za razvoj čovjeka, i nadamo se da iz godine u godinu uspjevamo u tome“, kazao je Rosić.

Učenici su bili raspoloženi i razdragani, i nisu krili zadovoljstvo što učestvuju u ovakvoj manifestaciji. Kao i predhodnih godina odabrane su najbolje maske, i to za svaki razred osnovne škole i gimnazije, te ukupni pobjednik karnevala. Nagrade su bile simbolične, i ogledale su se u slatkišima, dok je najbolja maska nagrađena tehničkim pomagalima, koje školarci koriste svakodnevno. (RTV7)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje