Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U hotelu Mellain upriličen svečani bajramski prijem

Preuzmite sliku

U okviru obilježavanja Ramazanskog bajrama, večeras je u hotelu Mellain u Tuzli, upriličen svečani bajramski prijem muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je u povodu Ramazanskog bajrama prijem za brojne goste iz javnog, političkog i kulturnog života sa područja Muftiluka tuzlanskog.

U svome obraćanju, muftija Fazlović je kazao da su svi naši blagdani osnova za zbližavanje ljudi, za još veće razumjevanje, poboljšanje našeg zajedničkog rada i saradnje za dobrobit ljudi u našoj Bosni i Hercegovini i dodao kako trebamo biti plemeniti prema svim ljudima. Posebno prema onima čijim potrebama smo iskušani.

Fazlović je pozvao vjernike da se dobro zagledaju u svoja srca i neprestano preispitju jesu li svoje emanete ispunili: U braku i porodici, u društvu i zajednici; u školi i na fakultetu; na radnom mjestu; u struci…

Drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida koji će biti održan sutra u Teočaku.

Program će početi u 12:00 sati učenjem kelime-i tevhida i poklanjanje hatme šehidima u džamiji Centar u Teočaku, nakon čega će biti obavljen podne-namaz.

Obilazak šehidskog mezarja u Centru i učenje Jasini-šerifa planirano je u 13:30 sati. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje