Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U funkciju pušten novi modernizovan parking na Kajmak stanici

Preuzmite sliku

Projekat na kojem je u proteklom periodu radio “JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla” u saradnji sa Gradom zvanično je završen.

Rezultat je 3.200 metara kvadratnih nove asfaltne podloge, povećanim brojem parkirnih mjesta u užoj jezgri grada, a uveden je i novi sistem naplate čime je došlo do izmjene iz zatvorenog u otvoreno javno parkiralište.

Za ovaj projekat izdvojeno je 188.000 KM.

Naplata korištenja ovog parking prostora će se vršiti od 07.00 do 22.00 sata, a naplata će se vršiti isključivo putem parking aparata i SMS naplate parkirališta.

 • Rekonstrukcijom je povećan kapacitet na 200 parkirnih mjesta, i regulisano je kretanje motornih vozila, tačnije ulaz se nalazi kod Sonilux-a, a izlaz je kod Srpske pravoslavne crkve.

 • “Još jedna prednost ovog projekta jeste i iskorak prema pametnom gradu Tuzla, obzirom da je uvedeno plaćanje
  putem sms poruka na ovom mjestu, te da će biti postavljen video nadzor sa sedam kamera, koje će pružati dodatnu sigurnost, kako parkiranim automobilima tako i našim sugrađanima”- kazao je Zijad Lugavić, v.d. gradonačelnika Tuzle.

  Direktor JKP “Saobraćaj i komunikacije Tuzla”, Nedžad Malikić je istakao kako je novi parking na Kajmak stanici bitan iz više razloga.

  “Jedan od naših ciljeva je bio da svi naši korisnici ovog parking prostora mogu što bezbjednije uključiti na sjevernu saobraćajnicu. Također, sada imamo stotinu više parking mjesta u strogom centru grada” – kazao je Malikić.

  Zijad Lugavić je naglasio da će se u budućnosti ići ka implementaciji novih tehnoloških rješenja, kako bi građani uživali sve benefite koje oni donose i time stvorili još bolji povoljniji i konkurentniji ambijent za život građana.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,