Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U 68. godini tragično život izgubio dr. sci. Vlado Madžarević

Preuzmite sliku

Komemoracija uvaženom profesoru Madžareviću će biti upriličena na Fakultetu elektrotehnike o čemu će blagovremeno javnost biti obaviještena.

Menadžment Fakulteta elektrotehnike UNTZ objavio je da je iznenada preminuo profesor Vlado Madžarević. Profesor Madžarević je smrtno stradao u nesreći koja se sinoć dogodila u Donjim Čaklovićima. Upravljajući automobilom izgubio je kontrolu, te udario u zid kuće.

Vezano | Tuzla: Poginuo vozač Golfa nakon što je sletio s ceste i udario u zid kuće 

“Dragi studenti i prijatelji Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, sa nevjericom i u šoku, primili smo vijest da nas je iznenada u 68. godini života napustio uvaženi dr. sci. Vlado Madžarević, profesor emeritus na UNO «Elektrotehnika i sistemi konverzije energije» Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli. Profesor Madžarević dao je nemjerljiv i neizbrisiv doprinos razvoju svoje uže naučne oblasti, Fakulteta elektrotehnike i Univerziteta u Tuzli u cjelini kao i kod brojnih generacija studenta koje je pudučavao. Zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike je stekao 13.07.1976. godine kao prvi diplomirani student Fakulteta elektrothenike u Tuzli na kojem je proveo svoj cijeli radni vijek. Od 2001. do 2005. godine je obnašao funkciju dekana Fakulteta elektrotehnike a odlaskom u zasluženu penziju dodjeljeno mu je počasno zvanje profesor emeritus.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje